söndag 21 januari 2018

Vitkålsgryta med köttfärs i Crock-Pot.

Nytt år och nya tag... same procedure as last year ;-)

Men iallafall tänkte jag minska på kolhydraterna och i lchf finns mycket god, kolhydratssnål mat. En rätt jag gjorde relativt ofta sist det begav sig med lchf var Kålgryta. Och idag gjorde jag den fast i min Crock pot och den blev sååå god!

Så här mina pott-vänner kommer receptet!

6-8 portioner

1 kg fint skuren vitkål
800 g köttfärs
1 msk lökpulver
2 krm svartpeppar
1½ tsk salt
3 msk oxfond (jag använder alltid Bongs)
3 msk vatten

Varva detta i din potta, i min så fyller detta keramikkärlet men var lugn, vitkålen krymper.
Lägg på locket och sätt läget på låg och tiden på 5,5 timmar.

Efter 2 timmar så lyfte jag locket för första gången och rörde runt i grytan, tog sönder köttfärsklumpar osv. Blandade även i
1 tsk colloritsoya (för färgens skull)

På med locket och efter ytterligare 1½ timme så blandade jag i
100 g philadelphiaost  (ger smak och krämighet till såsen)
3 dl vispgrädde

Därefter kör jag vidare på låg i den sista 1½ timmen. Då är det fortfarande lite stuns i vitkålen.

Servera med lingonsylt!


Före...

Efter...