måndag 27 april 2015

Tacopaj.

Gjorde en jättegod tacopaj i helgen som jag måste göra snart igen. Ursprungsreceptet hittade jag hos Arla men gjorde sen lite efter eget huvud. T.ex så la jag ingen enegi på att göra egen pajdeg utan köpte en färdig rulle på ICA. Sååå behändigt!
Hursomhelst, här är receptet!

6-8 personer

1 rulle färdigkavlad pajdeg

Fyllning
500 g nötfärs
smör att steka i
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
lite chili explosion krydda (smaka av hur stark smak du vill ha)

Topping
feferoni, så många du vill ha, jag tog 4 st
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl naturell crème fraiche
150 g riven tex mex ost
200 g körsbärstomater

Värm ugnen till 200 grader .
Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda ca 15 minuter.
Bryn köttfärsen ha i kryddor och vatten. Låt puttra ca 10 minuter så det blir genomstekt. Fördela i det förgräddade pajskalet.
Skär feferonin fint och lägg ovanpå.
Rör ihop smaksatt och naturell crème fraiche, blanda ner i osten och fördela ovanpå köttfärsen.
Dela körsbärstomaterna och  lägg dem överst.
Grädda pajen i 225 grader ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Låt svalna något och servera med sallad!

2 kommentarer:

  1. Den var jättegod! Jag ska göra den hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hann med att få en bit i dagens matlåda, resten hade yngsta sonen ätit upp efter skolan ☺ Och han tycer att jag ska göra en till redan i helgen. Bra betyg minsann!

      Radera