fredag 7 november 2014

Karins kyckling i ugn.

Ja, som jag har sagt förut så gillar jag att göra det lätt för mej när jag lagar mat. Att steka i ugn istället för att stå låst vid spisen är ett sätt. Mina Pannbiffar är ett exempel, Köttfärslimpan ett annat. Och så även denna rätt, kyckling i ugn på ett plättlätt sätt! Dessutom blir kycklingen väldigt saftig och god om man gör på det här sättet.
Såsen kan du variera hur du vill, ibland tar jag bara grädde och ibland blandar jag grädde med nåt smaksatt. Som idag, den här såsen är to die for....

Hursomhelst, det här använder jag.

Kycklingfiléer valfri mängd (idag blev det 5 st)
Grädde (idag 2½ dl mellangrädde men ta det dubbla och riktig grädde om du använder enbart grädde)
200 g Creme Bonjour vitlöksost
salt
lökpulver
grovmalen svartpeppar
kycklingkrydda
smör att steka i

Tina filéerna väl om de är frysta, annars blir rätten vattnig. Dela dem om de är stora.
Salta och peppra lätt. Jag använder dessutom alltid kycklingkrydda (Kryddhuset) och lökpulver, det ger jättegod smak.
Stek sen filéerna lätt på varje sida, bara så de får lite färg, de ska lagas klara i ugnen. Lägg i ugnsform.
Häll över grädde, om du gör med dagens smaksättning så vispar du ihop grädde med vitlöksosten.
Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader ca 30 minuter. Beror på hur tjocka filéer det är.
Servera med grönsallad och ris eller potatis.
Ser kanske inte så upphetsande ut men jag lovar att faten blir tomma!
Trevlig helg i stugorna!

8 kommentarer:

  1. Nåt som jag gillar skarpt med din blogg (förutom dina recept) är dina foton på det du lagar/bakar. Alla matbloggar har så jäkla perfekta foton, perfekt upplagt, perfekt porslin, perfekt ljus med den perfekta kameran. Dina bilder är NATURLIGA! Som maten/bakverken ser ut hos de flesta.
    All heder för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det, Hemmafrun! kul att du uppskattar min blogg och mina foton som jag tar med mobilen. Tycker själv att ett foto är viktigt till ett recept men det behöver inte vara nåt proffsfoto. Bara en bild att visualisera receptet till.
      Tack igen :-)

      Radera
  2. Det får vi testa, vekar enkelt, precis som det skall vara med vardagsmaten. Håller med Hemmafrun, ett kort är bra, perfekta kort ger en annan prestations ångest. Hoppas du har en bra helg. Mammsen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är superenkel och suuupergod! Trevlig helg till dej o familjen.

      Radera
    2. Har precis planerat en veckas måltider och din kyckling är med på en av dagarna, tror det var måndag nästa vecka.

      Radera
    3. Har i dag gjort din kyckling, så super god, den gör vi om.

      Radera
    4. Åh, vad roligt att även ni gillar den! ��

      Radera