lördag 21 juni 2014

Nubbesallad.

Det här receptet fick jag för typ 100 år sen av en fd arbetskamrat (tack Zandra, om du läser) och har du inte gjort denna sallad så gör den NU!
Och jag skulle ha lagt ut det före midsommar, så att ni alla hade haft en chans att göra den till självaste midsommarafton. Men det är inte för sent att göra den tills ikväll! den blir bara godare om den får gotta ihop sej i kylen några timmar (eller över natten) innan man ska äta den,
OCH för Er som inte gillar matjessill... det gör inte jag heller. Men i den här salladen så blir det bara gott!

Det här behöver du...

3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
3 msk kaviar
1 liten, fint skivad purjolök
1 finhackad rödlök
400 g matjessill i små bitar
1 kruka färsk, finklippt dill (1 pkt fryst går också bra)
ca 1kg kokt, kall färskpotatis i tärningar
dill och ägg att dekorera med

Blanda allt (ha i potatisen sist) och låt stå och dra nån timme innan servering. Dekorera ev med ägghalvor.

Jag gjorde ingen Nubbesallad till den här midsommaren så ni får hålla tillgodo med en gammal, rätt så trist bild. Bilden visar bara en halv sats av receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar