måndag 16 juni 2014

Chokladmuffins med jordgubbspiff.

Första semesterdagen och lusten att baka finns ju såklart en sån dag  :-)
Det här är faktiskt samma recept som min mjuka chokladkaka, går som synes lika bra att göra muffins av smeten.
Och glasyren kommer från det här receptet, med en viss modifiering av ingredienser och mått.

16 st muffins

125 g smör

2 ägg
3 dl strösocker

3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

2 dl mjölk

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda alla andra torra ingredienser och vispa snabbt ihop med äggsmeten, det smälta smöret och mjölken.

Skeda upp i stadiga muffinsformar, jag fyllde mina till hälften.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Låt svalna något medans du gör glasyren.

Glasyr:
50 g smör
3/4 dl grädde
2 msk strösocker
1 tsk vetemjöl
1 msk kakao

Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna. Koka upp och låt puttra på svag värme några minuter. Rör ner grädden så smeten blir jämn och blank.
Lägg en sked av glasyren rinna ner över muffinsens topp. Strössla över jordgubbsströssel.
Häpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar