lördag 31 augusti 2013

Kalljästa frallor.

Underbart gott med färskt matbröd på morgonen som dessutom kräver minimal insats! Du sätter degen kvällen före, jäser i kylen över natten och bakar dem klara på morgonen.
Mysfrukost!

8 frallor
1/4 pkt färsk jäst
3½ dl kallt vatten
1½ tsk salt
1 msk sirap (spelar ingen roll vilken sort du tar)
7 ½ dl vetemjöl + ½ dl till utbakning

Lös jästen i vattnet och blanda i salt och sirap, sist mjölet. Rör ihop till en kletig deg.
Dela degen i 8 delar och forma till runda bullar. Lägg på bakplåt och pudra över lite mjöl, täck med bakhandduk och låt stå i kylen över natten eller ca 8 timmar.

Dagen efter så tar du fram plåten och låter den stå i rumstemperatur medans du värmer ugnen till 225 grader. Grädda i 15-20 minuter.
Pensla ev med lite vatten när de är färdiggräddade. Låt svalna under bakduk.

Njut av nybakat till frukost!

Mitt bidrag till Månadens sötsak - morgon

1 kommentar: