fredag 26 juli 2013

Kladdkaka a la Marcus Aujalay.

...ni vet han som var med i Sveriges Mästerkock juryn. Den här Kladdkakan är hans skapelse och jag blev tipsad av en arbetskamrat att baka den.
Nu, i tidig timme, tipsar jag Er att baka den till eftermiddagsfikat. Ni lär inte bli besvikna :-)

150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
ev ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader för vanlig ugn.
Smält smör och låt det svalna av.
Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten.
Enligt receptet så ska du grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 8-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
Min ugn krävde hela 20 minuter och min kaka var fortfarande riktigt kladdig.

Pudra över lite florsocker och servera med mjuk vaniljglass eller vispad grädde.
Fredagsfika deluxe!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar